Evet Arkadaşlar Bugün Yine güzel bir içerik ile sizlerleyim :)
Salon Du Chocolat, Paris
Tüm çikolata dünyasını ve sanayisini bir araya getiren Salon Du Chocolat, çikolata hoşlananların asla kaçırmaması gereken bir aktiflik. Her sene takribî 60 ülkeden davetli ağırlayan fuarda, en özel çikolata markaları, şanlı şefler ve pastaneler de yer alıyor. Çikolatayla alakalı usunuza gelebilecek hemen her şey fuar alanında gözlerinizi döndürüyor. Çikolata ve pasta imal atölyeleri, kitap imzaları, çikolata gösterileri gibi aktifliklerin yanı gizeme çikolatadan heykel müsabakası gibi artizan aktiflikler de var. Kaçırmak istemeyenler çabuk etsin, fuar 31 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında.
Tokyo Ramen Show, Japonya
Müzakeresiz Japonya'nın en büyük yemek deliliği ramen, ülkemizde de giderek daha fazla tanınmaya ve uygulanmaya başlandı. Henüz ramen formunda çok alternatif yok ama kasede yemek sunan birkaç yeni ve trend mekanımız var. Noodle'ları et ya da balık suyunda, cinsli çeşit malzemelerle sunan ramen, Komazawa Olympik Park'ta her güz tertip edilen faallikle kutlanıyor. Bütün 11 gün süren şenlikte bir hayli değişik ramen çeşidini tatma olanağı bulabiliyorsunuz. Parka giriş fiyatsız. Ramenler ise oldukça ucuz.
Dünya Gurme Doruğu, Singapur
Şefler, üreticiler, firmacılar, yeme-içme dünyasının hemen hemen tüm ehemmiyetli adları her sene Singapur'da tertip edilen World Gourmet Summit için toplanıyor. Yemek aktiflikleri ve tadımlar her senenin tanımlanan teması çevresinde büyüyor. Geçen senenin temaları 'yemek yeme sanatı ve sanatçıları' olarak tanımlanmış, gerçekten tuhaf gösterilere sahne olmuştu. Her sene nisan ayında tertip edilen aktifliğin yeni teması henüz netleşmiş değil.
Copenhagen Cooking, Danimarka
Kopenhag'ın gastronomi gündemine oturması Noma Restaurant ile süratlenmiş olabilir ama bu kapsamlı şenlik, İskandinav mutfağını öğrenmediğimiz istikametleriyle de tasvire fırsatı sunuyor. Bu yıl 23 Ağustos – 1 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilicek olan şenlik kapsamında tertip edilen atölyeler, tadımlar ve geniş organik pazarlar hem kenti hem de yemek kültürünü öğretiyor. İskandinav şefler ve yemekleri şüphesiz son senelerin ivedi yükselen trendlerindendi. Dolayısıyla şenlik katılımcıları kentin en iyi lokantalarının sunduğu özel menülerle de mutfağı tecrübeliyor olacak. Lokantalar özellikle gençlere ve talebelere müteveccih indirim ve fırsatlar da sunuyor.
Graz'ın Uzun Masası, Avusturya
Avusturya'nın tarihi kenti Graz'ın merkezini müthiş bir sarih hava lokantayı tecrübesine dönüştüren Long Table pek çok bireyi büyüleyecek ihtişamlı faalliklerden. 16. asırdan kalma ilk Rönesans yapılarından Landhaus'ta kurulan 700 şahsiyet dev masada tadılan yemeklere harika müzikler eşlik ediyor. Şampanya ve Amuse Bouch sunumu ile başlayan tadım beş course'luk tadım menüsü ve eşleşmelerle sürüyor.
La Tomatina, İspanya
Sıkı bir domates savaşına hazırsanız yolculuk İspanya'nın Valensiya'da yer alan Burol adlı kasabasına. Oradan oraya fırlatılan domateslerin israfı suratından sıklıkla tenkit oklarına da maruz kalan şenlik şüphesiz tesadüfebileceğiniz en kırmızı kutlama. 1945 senesinden bu yana tertip ediliyor ama nasıl başladığı güzergahında kesin bir bilgi yok. Mutfağa ve yemek kültürüne dayalı olmasa da düşünmeden domates fırlatmak isteyenler, Valensiya seyahatlerini 28 Ağustos'a denk getirerek mazeretle nefis Tapas ve Paella'ları tadabilirler.
Pizzafest, İtalya
Napoli'de yaz bitiminde tertip edilen pizza şenliği, bölgenin en büyük iftihar kaynaklarından Napoli pizzasına methiye kalitesinde. Bir haftalık aktiflik süresince usunuza gelebilecek her bölgeden her türlü değişik pizzayı da tadabiliyorsunuz. Neopolitan, Margherita ve Marinara gibi olağanların dışında daha evvel görmediğiniz ananesel tatları tutmak için şahane bir fırsat. Şeflerin pizza müsabakaları, pizza üretimi atölyeleri gibi aktiflikler de şenliğin bonusu. Her sene günü değişiyor ama aktiflik genelde Eylül ortası kutlanıyor.
Galway İstiridye Şenliği, İrlanda
1954 senesinde İrlanda'nın huzurlu kentlerinden Galway'in bol istiridye hasadını kutlamak için tertip edilen küçük kutlama; bugün 500 binden fazla davetli ağırlayan büyük bir şenlik.Şenlik süresince kurulan uzun deniz mahsulü standlarında yapacağınız tadımlara nasıl istiridye açıldığını bilebileceğiniz atölyeler, yemek sohbetleri ve müzikler de eşlik ediyor. Galway'in en iyi lokantaları, şenlik için gala aktiflikleri tertip ediyor. Her sene Eylül ayının son hafta sonunda taze istiridyeleri tadabilirsiniz.
Cayman Cookout, Cayman Adaları
Bu yazı Oggusto.com'dan alınmıştır.
En havalı yemek şenlikleri arasında yer alan Cayman Cookout, her sene ocak ayında tertip ediliyor. Geçen sene şenliğin konut sahipliğini üstlenen Ritz Grubu bu sene da vazifeyi sırtlamış. Yemek pişirmeye odaklanan ciddi yemek atölyeleriyle de öğrenilen şenlik, üç Michelin yıldızlı New York lokantayı Le Bernardin'in şefi Eric Ripert gibi dünyaca şanlı şefleri ağırlıyor. Dört gün süresince Seven Mile adlı şanlı kumsalı saracak şenlikte lüks öğlen ve akşam yemekleri, tadımlar, Jose Andres ve Emeril Lagasse gibi efsane şeflerle tanışma fırsatı sizi bekliyor. Bu yılki tarihler ise 16-21 Ocak 2019 olarak tanımlandı.
Uymarım Yararlı Olmuşumdur Beni Takip Etmeyi Unutmayın
Yorumlar
Yorum Gönder