Evet Arkadaşlar Bugün Yine güzel bir içerik ile sizlerleyim :)
Hepimiz yeni aldığımız bir şeyi buzdolabına yerleştirirken daha öncekileri arkaya doğru iteriz. Birkaç gün sonra yeni bir şey alıp buzdolabında yeniden en öne koyarız. Dağınık bir buzdolabı gıdalarınızı ve dolayısıyla paranızı çöpe atmanıza neden olur. Ayrıca buzdolabında aradığınız bir şeyi bulmakta oldukça zorlanırsınız. Dağınık bir buzdolabını davacıysanız şayet bu ipuçları size takviyeci olabilir.
- Ham etleri en fazla üç gün buzdolabında gizleyiniz. Daha uzun vakit gizleyecekseniz, etin hava geçirmez olduğundan ve dondurucuda saklandığından emin olun.
- Etleri alt rafa yerleştirmek ehemmiyetlidir. Zira etten sızan sular buzdolabındaki öteki besinlere damlayabilir ve pisleyebilir.
- Depolama rafları gibi yeni raf alternatiflerini deneyin. Buzdolabınızdaki alanı daha faydalı kullanmanıza takviyeci olabilirler.
- Buzdolabınızın sıcaklığı 4° C veya altında olmalıdır.
- Dondurucu sıcaklığı -17° C olmalıdır.
- Buzdolabını kumpaslı olarak arının ve oluşabilecek bakterilerin gelişmesini önlemek için kırıntıları bekletmeden arının.
- Buzdolabınızdaki besinlere daha iyi dominant olabilmek için gıdalarınızı ayrı sepetlere ve istenirse ayrı yaftalarla yerleştirebilirsiniz.
- Dökülmelerde daha basit paklik yapabilmek için buzdolabı raflarının altındaki plastik ambalajı veya örtüleri kullanın.
- Tertip Etmenizi renklere göre yapmanız gıdalarınızı daha süratli bulmanıza ve tanımanıza takviyeci olabilir.
Buzdolabınızda saklanması gerekmeyen bazı mahsullerin olduğunu öğreniyor muydunuz? Gerçeğinde buzdolabına lüzum dinlemeyen bazı mahsuller:
- Soğanlar
- Domates
- Ekmek
- Tereyağı
- Kahve
- Patates
- Sarımsak
Dyt. Serkan Sıtkı ŞAHİN
özel içeriğidir. Uymarım Yararlı Olmuşumdur Beni Takip Etmeyi Unutmayın
Yorumlar
Yorum Gönder