Evet Arkadaşlar Bugün Yine güzel bir içerik ile sizlerleyim :)
Kefir bir cins süt ürünüdür. Bu süt ürününün sağlık durumu açısından çok yararlı olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanlar sağlıklı ve uzun yaşamanın sırrının kefirde olduğunu bahis ediyor.Peki kefir nedir? Kefirin faydaları nelerdir?Bu sorunun yanıtını sizler için hazırladık.
CİLDE VE SAÇA FAZLA YARARLIDIR
Kefir Kuzey Kafkasya kökenli bir süt ürünüdür. Keçi veya inek sütünden özel bir maya mantarı ile yapılan mayhoş ayrana benzeşen bir içecektir. Kefir, Kafkas Türklerinin ve Rusların uzun yılladır tükettiği bir üründür. Bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan kefir içerisinde yüksek derecede B12 vitamini, kalsiyum, magnezyum, K2 vitamini, biotin, folik asit, enzimler ve probiyotik bulundurur. Doğru uygulama ile cilde, saçlara ve perhiz konusunda çok faydası olduğu görülmüştür.
1 BARDAK KEFİR BAĞIŞIKLIĞA İYİ GELİYOR
Konut yapımı olarak hazırlanan kefiri günde 1 bardak tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirmede epeyce etkili bir içecek.Hatta irlandalı bilim adamları tarafından yapılan bir alıştırma sonucunda kefirin bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
KANSERLİ HÜCRELER ÜZERINDE OLDUKÇA ETKIN
Kefir vücutta ancak hücrelerin yenilenmesini sağlama da epeyce etkin bir içecektir. Bu sayede de kanserli hücreler üzerinde de epeyce etkin olduğu söyleniyor. Uyumlu olarak tüketilen kefir kanser hücrelerinin gelişmesini engelleyerek ur oluşmasının da önüne geçiyor.
ALERJİ VE ASTIMDA ETKILI
Düzenli olarak tüketilen kefir alerji ve astım hastalıklarında da epeyce etkili bir meşrubat.
KEMİK GELİŞİMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Bilhassa gelişme çağındaki çocuklarda kefirin kemik gelişimi üzerinde şahane etkileri bulunuyor. Düzenli olarak tüketilen kefir aynı zamanda menopoz dönemine giren kadınlarda kemik erimesinin de önüne geçiyor.
BAĞIRSAKLARI DÜZENLİYOR
Bağırsakta meydana gelen iltihabik durumları, bağırsak kanserini ve kabızlığı kefirin iyileştirici özelliği olduğu söyleniyor.
İYİLEŞME SÜRECİNİ HIZLANDIRIR
İyileşme sürecini hızlandırır. Kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Sedef hastalığına iyi gelir. Egzama tedavisinde kullanılır.Enflamatuvar hastalıklara karşısında etkilidir.Tümörlerin büyüklüğünü azaltır.Kalp hastalıklarını tedavi eder.
KİLO VERMEYE YARDIMCIDIR
Bağırsaklardaki tıkanıklığı tersine çevirir.Kan damarlarını temizler. Enerji verir. Kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Akciğer enfeksiyonlarına karşı etkilidir.Metabolizmayı çalıştırır.Kilo vermeye yardımcıdır.
KOLESTEROLÜ AZALTIR
Kolesterolü azaltır.Sindirim sistemini güçlendirir.Genç kalmayı ve uzun yaşamayı sağlar.Tansiyonu stabilizatör özelliğe sahiptir
5- Kefirde yer alan B12, B1, biotin ve K vitaminleri genel sağlığa katkıda bulunur. İyileşme sürecini hızlandırır.Kanser hücrelerinin büyümesini engeller.
SEDEF HASTALIĞINA İYİ KAZANÇ
Sedef hastalığına iyi gelir. Egzama tedavisinde kullanılır.Enflamatuvar hastalıklara aleyhinde etkilidir.Tümörlerin büyüklüğünü azaltır.Kalp hastalıklarını çare eder.Bağırsaklardaki tıkanıklığı aksine çevirir.Kan damarlarını temizler. Enerji verir.
Kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Akciğer enfeksiyonlarına aleyhinde etkilidir. Metabolizmayı çalıştırır. Kilo vermeye yardımcıdır.
BESLENME DEĞERİ YÜKSEKTİR
Kefirin sağlığımıza olan faydalarını okuduğunuza göre ne kadar faydalı bir meşrubat olduğunu az çok varsayım edebilirsiniz. 1 bardak kefir, günlük A vitamini ihtiyacının yüzde 20 sini, C vitamini ihtiyacının yüzde 4ünü, kalsiyum ihtiyacının ise yüzde 30unu karşılar.
KEFİRİN TÜKETİMİ ABARTILMAMALIDIR
Kefirin içilme zamanının yetişkin bir insan açısından önemi yoktur. Günün her saati bir bardak kefir içilebilir. Ancak her faydalı içecekte olduğu gibi kefirin tüketimi de abartılmamalıdır. Kefir günde en fazla 2 bardak içilmelidir.
ÇOCUKLARIN ZİHİNSEL GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR
Oysa yetişme çağındaki çocuklarda kefirin yatmadan önce tüketilmesi nasihat edilir. Yatmadan önce içilen bir bardak kefir, çocukların zihinsel gelişimine ve kemik gelişimine katkı sağlamaktadır.
Ancak mide sorunu olan bir çocuğunuz varsa eğer kefiri yatmadan minimum iki saat önce içirmeniz gerekebilir. Bu sayede kefirin oluşturduğu mide rahatsızlıklarının da önüne geçilmiş olunur.
EVDE KEFİR NASIL YAPILIR?
Malzemeler;1 litre süt (Bulabilirseniz taze keçi sütü, yoksa çiğ veya pastörize süt olabilir)30-50 gram kefir mayası
Yapılışı: Başlangıçta ham süt kaynatılır ve soğumaya bırakılır ve üzerinde oluşan kaymak alınır.Soğuyan süt 20-25 dereceye geldiğinde kefir mayası ek edilir.Kavanozun ağzı hava alacak, ama toz girmeyecek bir şekilde peçete ya da pak gevşek dokulu bir bezle kapatılır.20-25 derecede kalacağı bir yerde bırakılır, hava soğuk ise kavanozun etrafı bezle sarılır.18-24 saat sütün pıhtılaşması beklenir.Süt pıhtılaştığında kefir olmuş demektir.Olgunlaşması için buzdolabında bir gece bekletilir.Sonra kefir plastik bir süzgeçle süzülür.Süzülen kefir içilmeye hazırdır, 2 gün değin buzdolabında bekletilebilir.
Uymarım Yararlı Olmuşumdur Beni Takip Etmeyi Unutmayın
Yorumlar
Yorum Gönder